Proč ve Vitalce vaříme “ jen zdravou stravu“?

21.01.2018 22:26

Všichni si přejeme být zdraví a také si to všichni přejeme navzájem při každé významnější příležitosti.

Každý z nás dostane při narození určité dary a dipozice být zdraví, a pak je na nás, jak s tím hospodaříme celý život. Důležité je, jak pohlížíme na život, zda s radostí nebo obavami, jak dobře a jaký vzduch dýcháme a jak dobře a jakou stravu jíme.

Zdravá strava je strava našich předků. Střídmost, potraviny z našich polí a zahrádek, které jíme, když je čas sklizně nebo co můžeme uskladnit bez novodobé chemie a mrazáků.

Vařit v dnešní době hrách a kroupy, přidávat na talíř kysané zelí, maso jen jedenkrát týdně a pomeranče jen v létě? 

To se nám zdá málo. Pestré nabídce supermarketů odolá málokdo, stejně jako exotické nabídce čínských, vietnamských, italských a jiných restaurací. Doma vaříme instatně, rychle, rychle i jíme. Není divu, že nám slábne imunita, cítíme se unavení, špatně trávíme, vylučujeme, objevují se nemoci. Chybí nám vitalita – životní síla.

Pokud si uvědomíme vliv stravy na zdraví, začínáme hledat řešení. Zahrádky každý nemá, tak vítáme farmářské prodejny, trhy, prodejny zdravé výživy a nejlépe, když za nás někdo uvaří alespoň zdravý oběd. Vitalka – jídlo pro zdraví, rozšířila před půl rokem vaše možnosti. Její záměr vařit zdravě se daří skvěle.

Denně ve Vitalce slyšíme potěšující ohlasy.

Strávníků, kterým se za krátký čas zlepšilo zažívání, cítí se najezení a přitom lehce, stále přibývá. Kvalitní potraviny, čerstvá zelenina, možnost bezlepkového jídla, moučníky bez bílého cukru, zeleninové saláty, výběr polévek a vyváženého jídla, dává možnost výběru všem, kdo mají zájem své zdraví udržet či zlepšit právě stravou. 

Někoho inspirují obědy, další i kurzy vaření ve Zdravé kuchyni, které společně s Vitalkou připravuji podle ročních období nebo aktuálních témat. Společně uvařit, ochutnat, a pak vyzkoušet doma je zajímavé rozšíření domácího jídelníčku a potěší i pochvala od děti a partnerů.

Zdravá strava je ta strava, která přispívá vašemu zdraví. Nezatěžuje zažívání, dodá tělu živiny i vitalitu, cítíte se po ní dobře a hlavně vám chutná…

Věříme, že i v budoucnu se zdravou stravou ve Vitalce budete spokojeni…

 

Vlaďka Naušová

vaše průvodkyně zdravou stravou

kontakt pro individuální konzultace

mob. 776 823 938