Pozvánka

30.05.2020 16:45

Farmářské tržiště - Scuk.cz

Milí přátelé Vitalky, rozhodla jsem se rozšířit nabídku Vitalky o další kvalitní produkty, tentokrát i o živočišné a připojila jsem Vitalku k nakupní skupině Scuk.cz. www.facebook.com/groups/scuk.klatovy.vitalka/ Budeme se tak společně snažit vyhnout nákupům v supermarketech a podpořit naše...

Celý článek

—————


Milí přátelé Vitalky, 

zveme Vás k obědu i k nákupu!

Nakoupit si u nás můžete i bezobalové potraviny (seznam v záložce BEZOBAL SORTIMENT, a nově si je můžete předem objednat na www.vitalkaobchod.cz.
Máte zájem o farmářské produkty? Připojte se k nám a objednejte na.scuk.cz/klatovy-vitalka.

 

  • ZELENINA bez chemie od malých pěstitelů:

  • cukety, brokolice (Daniela, Bolešiny)
  • nové brambory, jarní cibulka, cibule, mrkev, řapíkatý celer, mangold, saláty, hrášek (pí. Kononovová, Žichovice)
  • květák, česnek a další (Polívkovi, Litoměřicko)
  • červená řepa, kysané zelí (p. Kurc, Slavošovice)
  • zbytek zeleniny v konvenční kvalitě kupované přes velkoobchod
  • NEMLÉKO - prosím objednávejte pouze přes scuk, k vyzvednutí každý čtvrtek: https://www.scuk.cz/klatovy-vitalka/vsechny-produkty?f=eyJzZWxsZXJIYXNoZXMiOlsiV0E5QnphNEs5Il19
  • BEZLEPKOVÝ CHLÉB od pana LIŠKY - dovolená, objednávky do 19.7., další závoz 21.7.
  • náš Pšenično-žitný kváskový chléb se semínky (je možné si ho na druhý den objednat), alergen: 1.

* Žitný kvásek pro pečení domácího chleba Vám rádi darujeme.

 
TÝDENNÍ MENU

6.7. - 10.7.2020

(od 9,00 polévka, od 10,00 saláty, od 11,00 - 14,00 celé menu)

- pro zvětšení menu, prosím, klikněte na odkaz:
Kromě poledního menu u nás můžete ochutnat: 

moučníky (bezlepkové, bez cukru, raw), salátový bar, chlebíčky s pomazánkou a domácí koláče, quiche pro vaši svačinku, čerstvé šťávy UGO, kávu, špaldovou kávu, NeKávu, Matcha Tea, různé čaje Sonnentor, mošty, zelený ječmen ....

Naše jídelna Vám nabízí pokrmy z těch nejlepších převážně sezónních surovin od prověřených dodavatelů a lokálních farmářů, převážně v Bio kvalitě. Nepoužíváme mikrovlnnou troubu, bílou pšeničnou mouku, bílý rafinovaný cukr, kvasný ocet, rafinovanou kamennou sůl a živočišné produkty (maso, mléko, smetanu, vejce, tuky). Jídlo pro Vás připravujeme s láskou a nadšením. U nás se najíte jinak!                  

Těšíme se na Vás, Vaše Vitalka :-)

Jste úžasní, naši milí hosté, 

jsem šťastná, že pro Vás můžeme zdravě vařit a že vám od nás chutná.

Můžeme si tím potvrdit, že co je zdravé, může být i chutné. :-)

A to chutné natolik, že jsme se za rok 2017 a 2019 umístili na 3. místě v anketě o nejlepší provozovnu roku.

Tímto děkuji především vám, naši milí strávníci, že jste pro nás hlasovali - je to pro nás velká odměna.

A také děkuji našemu skvělému týmu - bývalým i současným zaměstnancům.

vaše Vitalka

 


... tak to je náš Vitalka tým pro 2020,

vaříme pro Vás již 6tým rokem! 

Vaříme Vám s láskou a chutí, těšíme se na Vás :-)

Otevírací doba

06.10.2014 08:00

OBCHOD, KAVÁRNA

Po, Út, St   9,00 - 17.00 hod Čt               9,00 - 18,00 hod  (16,00-18,00 výdej Scuk.cz) Pá              9,00 - 17.00 hod Po telefonické domluvě kdykoliv.        

Celý článek

—————

06.10.2014 11:00

JÍDELNA

od 11,00 - 14,00 celé menu (od  9,00 polévka, od 10,00 saláty)  

Celý článek

—————


Klatový Scuk - Vitalka
Připojte se k nám!
ROZVOZ

U nás můžete platit STRAVENKAMI

ELEKTRONICKOU STRAVENKOU

PLATEBNÍMI KARTAMI

Na stravenky vracíme 

do 5,- Kč.

Dobroty Vám zabalíme i s sebou!

(do našich nebo do Vámi přinesených obalů)


Novinky

12.01.2020 13:19

Zdravá Eco láhev Retap 0,3 - 0,8l

• ekologicky šetrná "zdravá" láhev pro každodenní užití • vysoce odolný a kvalitní materiál • doživotní záruka na láhev • vyrobená z borosilikátového tvrzeného skla • nízká hmotnost (185g - 210g) • plastový uzávěr bez ftalátů a BPA (bisfenol A), v 12 barevných variacích • moderní a praktický design...

Celý článek

—————

02.12.2019 13:22

... ve Vitalce prodáváme i koření v BIO kvalitě od firmy Cereus!

NOVINKA - Bio Kelpanka Himálajská diamantová sůl získává díky mořské bio řase Kelp přidanou hodnotu, která Vám zajistí dostatečný příjem a vysoké využití jódu přirozeného rostlinného původu.

Celý článek

—————

14.10.2019 22:11

... u nás každý den k jídlu domácí PICKLES

Pickles je přírodně kvašená zelenina, která by neměla chybět každý den na Vašem talíři! Mléčné kvašení neboli fermentace je proces, při němž se sacharidy přítomné v zelenině mění za pomoci kvasných baktrií na kyselinu mléčnou, vzniká velké množství vitaminu C, enzymů, laktobacilů.  

Celý článek

—————

22.03.2018 00:00

...voda z doby ledové FROMIN pro Vás, ve Vitalce

Milí hosté, jsme velice ráti, že se nám podařilo navázat spolupráci s dodavateli vody z doby ledové Fromin. Ve Vitalce Vám ji můžeme nabídnout, buď ve formě bezedné skledničky nebo bezedného čaje, kdy si z nápojového automatu sami vodu k obědu načepujete. Pokud si budete chtít vodu odnést s...

Celý článek

—————


Přihlaste se k zasílání TÝDENNÍHO MENU:



Kontakt

Vitalka - jídlo pro zdraví

Vídeňská Dům č. 1
339 01 Klatovy 1
www.vitalkaklatovy.cz
www.vitalkaobchod.cz


+420 603 148 238


Průvodce zdravou kuchyní

25.11.2014 19:34

Živiny, co nás živí 3. aneb poměr živin je důležitá věc, ale důležitější, čím ho naplníme.

Tuky Tuky jsou nejbohatším zdrojem energie pro naše tělo. Usnadňují vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích, chrání vnitřní orgány před poškozením, udržují tělesnou teplotu, tvoří se z nich některé hormony. Tuky v našem jídelníčku míváme živočišné /mléčný tuk,sádlo, lůj, rybí olej/ nebo rostlinné tuky a oleje. Jistě víte, že obávaný cholesterol je pouze v živočišných tucích. V řadě potravin jsou tzv. skryté tuky /v mléce, sýrech, tučném mase, vaječném  žloutku/ a je potřeba na ně pamatovat při výběru potravin pro zdravou či léčebnou výživu. V doporučované denní spotřebě tuků, je dobré zohlednit i roční období. V zimě se příjem množství tuku...

Celý článek

—————

19.11.2014 21:15

Živiny, co nás živí 2. aneb poměr živin je důležitá věc, ale důležitější, čím ho naplníme.

Bílkoviny   Další živinou a to velmi důležitou jsou bílkoviny. Jsou stavebním materiálem pro svaly, kosti, vazy, zuby i pro všechny buňky. Potřebujeme je také pro tvorbu trávicích šťáv, hormonů, enzymů, krve a obranných látek. Je jich nejvíce potřeba v mládí pro správný růst a vývoj dětského organismu, v dospělosti k obnově buněčné hmoty. Jsou ale špatným zdrojem energie pro naše tělo. Jejich metabolismus je velmi náročný a sám energii spíše vyžaduje. Je nutné, aby bílkoviny, které konzumujeme, byly kvalitní a byl jich přiměřený dostatek. Příliš velké množství bílkovin však nese rizika, neukládají se, ale přeměňují na amoniak a močovinu. Pokud máme v pořádku ledviny a těchto...

Celý článek

—————

09.11.2014 13:51

Živiny, co nás živí 1. aneb poměr živin je důležitá věc, ale důležitější je, čím ho naplníme.

Sacharidy Na první přednášce z cyklu "Jídlo pro zdraví" 6. listopadu ve Vitalce jsem dostala zajímavé dotazy. Odpovědi by mohly zajímat i ty z vás, kteří jste se nemohli tentokrát zúčastnit. Téma vyváženosti živin v podobě výživových pyramid je velmi diskutované téma i v řadách odborníků na výživu na celém světě. Všem je jasné, že není a nebude žádný univerzální poměr různých živin na talíři, a že se vše vyvíjí podle potřeb současného člověka. Tou jedinou pomyslnou váhou jsme my sami a to pouze tehdy, když jsme v harmonii a známe potřeby svého těla. Jednoduše řečeno, jíme, když tělo spotřebovalo energii z předchozí stravy a potřebuje další, aby...

Celý článek

—————

03.11.2014 11:13

Co by na talíři chybět nemělo...

Ve Vitalce již měsíc dáváme možnost každému, aby si z denní nabídky vybral to, na co má chuť a zvolil si i množství. Někomu to vyhovuje, jinému méně a raději si nechá poradit. Mám pro Vás dnes dobrou radu jak na to, aby Váš talíř byl vyvážený neboli harmonický.  Začneme polévkou. Již babičky říkávaly, že: „polévka je grunt“. Málokdo snídá nebo večeří polévky, a proto by k obědu chybět neměla. Lehčí zeleninovou s misem doporučuji pro zahřátí a nastartování zažívání. Polévku z luštěnin nebo krémovou ze zeleniny pro ty, kteří mají před sebou ještě dlouhý den a jejich večeře bude spíše studená nebo mají velký hlad.  Hlavní jídlo by mělo vždy...

Celý článek

—————