Archiv článků
25.12.2014 18:56
Sladké ale bez cukru?
Nejen vánoční cukroví má být sladké, aby potěšilo a navodilo pocit pohody. Sladkou chuť potřebujeme od narození. Bílý cukr je však návykový a nedělá dobře tělu v mnoha oblastech. Naštěstí máme dostatek možností, jak si život bezpečně osladit sladkými dobrotami i bez cukru. Přijďte si...
—————
15.12.2014 23:05
Kolik energie sníme o Vánocích?
... a kam se uloží?
Vánoce a tím i tradiční vánoční hody jsou před dveřmi. Pečeme, uklízíme, nakupujeme, těšíme se na Ježíška… Naše tělo i emoce to zvládají u každého jinak. Podívejme se, kolik energie přináší neobvyklý příjem dobrot našemu tělu.
Taková pravá rybí polévka...
—————
30.11.2014 22:35
Koření proti choření
Po nahlédnutí do skladby a poměru živin na talíři si dnes přivoníme ke koření.
Jako je láska kořením života, koření v kuchyni dokáže z mnoha pokrmů udělat opravdu lék.
Ostrá, pálivá chuť patří k období podzimu. Vyhání z těla chlad, podporuje pocení, zlepšuje činnost plic a...
—————
—————
25.11.2014 19:34
Živiny, co nás živí 3. aneb poměr živin je důležitá věc, ale důležitější, čím ho naplníme.
Tuky
Tuky jsou nejbohatším zdrojem energie pro naše tělo. Usnadňují vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích, chrání vnitřní orgány před poškozením, udržují tělesnou teplotu, tvoří se z nich některé hormony. Tuky v našem jídelníčku míváme živočišné /mléčný tuk,sádlo, lůj, rybí olej/...
—————
23.11.2014 21:58
5. kreativní setkání ve Zdravé kuchyni - v pátek 5.12. a 12.12.2014 od 17.00 hodin
Zdravé vánoční hody
příprava a ochutnávky harmonické stravy ve Vitalce
V. Naušová & I. Čeňková - rezervace do 3.12.
—————
23.11.2014 21:56
Jídlo pro zdraví - přednáška - ve čtvrtek 4.12.2014 od 17.30 hodin
Jak chutě souvisí se zdravím
přednáška z cyklu Jídlo pro zdraví ve Vitalce, Vídeňská 1, Klatovy
tématem provází V.Naušová
—————
19.11.2014 21:15
Živiny, co nás živí 2. aneb poměr živin je důležitá věc, ale důležitější, čím ho naplníme.
Bílkoviny
Další živinou a to velmi důležitou jsou bílkoviny. Jsou stavebním materiálem pro svaly, kosti, vazy, zuby i pro všechny buňky. Potřebujeme je také pro tvorbu trávicích šťáv, hormonů, enzymů, krve a obranných látek. Je jich nejvíce potřeba v mládí pro správný růst a vývoj dětského...
—————
16.11.2014 10:57
4. kreativní setkání ve Zdravé kuchyni - v pátek 21.11.2014 od 17.00 hodin
- pro velký zájem přidáváme další termín - jsou poslední 3 volná místa! Tak neváhejte! :-)
Již po čtvrté se sejdeme na kreativním vaření ve Zdravé kuchyni, tentokrát s tématem: "Podzim na talíři a koření proti choření".
Čeká na Vás vaření, ochutnávky a recepty harmonické stravy pro...
—————
09.11.2014 13:51
Živiny, co nás živí 1. aneb poměr živin je důležitá věc, ale důležitější je, čím ho naplníme.
Sacharidy
Na první přednášce z cyklu "Jídlo pro zdraví" 6. listopadu ve Vitalce jsem dostala zajímavé dotazy. Odpovědi by mohly zajímat i ty z vás, kteří jste se nemohli tentokrát zúčastnit.
Téma vyváženosti živin v podobě výživových pyramid je velmi diskutované téma i...
—————
Kontakt
Vitalka - jídlo pro zdravíVídeňská Dům č. 1
339 01 Klatovy 1
www.vitalkaklatovy.cz
www.vitalkaobchod.cz
+420 603 148 238
vitalkaklatovy@seznam.cz