Archiv článků

25.12.2014 18:56

Sladké ale bez cukru?

Nejen vánoční cukroví má být sladké, aby potěšilo a navodilo pocit pohody. Sladkou chuť potřebujeme od narození. Bílý cukr je však návykový a nedělá dobře tělu v mnoha oblastech. Naštěstí máme dostatek možností, jak si život bezpečně osladit sladkými dobrotami i bez cukru. Přijďte si...

Celý článek

—————

15.12.2014 23:05

Kolik energie sníme o Vánocích?

... a kam se uloží? Vánoce a tím i tradiční vánoční hody jsou před dveřmi. Pečeme, uklízíme, nakupujeme, těšíme se na Ježíška… Naše tělo i emoce to zvládají u každého jinak. Podívejme se, kolik energie přináší neobvyklý příjem dobrot našemu tělu.   Taková pravá rybí polévka...

Celý článek

—————

30.11.2014 22:35

Koření proti choření

Po nahlédnutí do skladby a poměru živin na talíři si dnes přivoníme ke koření. Jako je láska kořením života, koření v kuchyni dokáže z mnoha pokrmů udělat opravdu lék. Ostrá, pálivá chuť patří k období podzimu. Vyhání z těla chlad, podporuje pocení, zlepšuje činnost plic a...

Celý článek

—————

27.11.2014 22:13

Vitalka a Ateliér zdravé ženy v PROSINCI pro Vás pořádají :-)

Celý článek

—————

25.11.2014 19:34

Živiny, co nás živí 3. aneb poměr živin je důležitá věc, ale důležitější, čím ho naplníme.

Tuky Tuky jsou nejbohatším zdrojem energie pro naše tělo. Usnadňují vstřebávání vitamínů rozpustných v tucích, chrání vnitřní orgány před poškozením, udržují tělesnou teplotu, tvoří se z nich některé hormony. Tuky v našem jídelníčku míváme živočišné /mléčný tuk,sádlo, lůj, rybí olej/...

Celý článek

—————

23.11.2014 21:58

5. kreativní setkání ve Zdravé kuchyni - v pátek 5.12. a 12.12.2014 od 17.00 hodin

Zdravé vánoční hody  příprava a ochutnávky harmonické stravy ve Vitalce  V. Naušová & I. Čeňková - rezervace do 3.12.      

Celý článek

—————

23.11.2014 21:56

Jídlo pro zdraví - přednáška - ve čtvrtek 4.12.2014 od 17.30 hodin

Jak chutě souvisí se zdravím  přednáška z cyklu Jídlo pro zdraví ve Vitalce, Vídeňská 1, Klatovy  tématem provází V.Naušová       

Celý článek

—————

19.11.2014 21:15

Živiny, co nás živí 2. aneb poměr živin je důležitá věc, ale důležitější, čím ho naplníme.

Bílkoviny   Další živinou a to velmi důležitou jsou bílkoviny. Jsou stavebním materiálem pro svaly, kosti, vazy, zuby i pro všechny buňky. Potřebujeme je také pro tvorbu trávicích šťáv, hormonů, enzymů, krve a obranných látek. Je jich nejvíce potřeba v mládí pro správný růst a vývoj dětského...

Celý článek

—————

16.11.2014 10:57

4. kreativní setkání ve Zdravé kuchyni - v pátek 21.11.2014 od 17.00 hodin

- pro velký zájem přidáváme další termín - jsou poslední 3 volná místa! Tak neváhejte! :-) Již po čtvrté se sejdeme na kreativním vaření ve Zdravé kuchyni, tentokrát s tématem: "Podzim na talíři a koření proti choření". Čeká na Vás vaření, ochutnávky a recepty harmonické stravy pro...

Celý článek

—————

09.11.2014 13:51

Živiny, co nás živí 1. aneb poměr živin je důležitá věc, ale důležitější je, čím ho naplníme.

Sacharidy Na první přednášce z cyklu "Jídlo pro zdraví" 6. listopadu ve Vitalce jsem dostala zajímavé dotazy. Odpovědi by mohly zajímat i ty z vás, kteří jste se nemohli tentokrát zúčastnit. Téma vyváženosti živin v podobě výživových pyramid je velmi diskutované téma i...

Celý článek

—————


Kontakt

Vitalka - jídlo pro zdraví

Vídeňská Dům č. 1
339 01 Klatovy 1
www.vitalkaklatovy.cz
www.vitalkaobchod.cz


+420 603 148 238